Hilti Fightcenter Uppsala bildades våren 2007 genom ett sammangående av Uppsala Shootfighting och Hilti BJJ Uppsala. Hilti BJJ Uppsala bildades hösten 2003 som en del av Hilti BJJ. Uppsala Shootfighting har funnits sedan slutet på 90talet, men blev en helt fristående förening i mars 2005. Uppsala Shootfighting var tidigare anslutna till Shooters MMA, men genom sammangåendet med Hilti BJJ Uppsala byttes organisation till Hilti BJJ.

Hilti BJJ är ett av Sveriges ledande BJJ-team och även MMA-team.  För ytterligare information om Hilti BJJs klubbar, nyheter, medlemmar, meriter, forum och scheman besök Hilti BJJs hemsida (http://www.hiltibjj.com).

Vi tillhandahåller träning inom BJJ, MMA, Thaiboxning och Submission Wrestling ledda av välmeriterade och kunniga instruktörer. Som betalande medlem får du del av samtliga discipliner på klubben. Vill du träna samtliga stilar är du välkommen att göra detta, men vårt mål är att du även skall kunna välja att träna bara en stil, men ändå få tillräckligt många pass per vecka för att ha en positiv utveckling. Vi uppmuntrar alla våra medlemmar, från den absoluta nybörjaren till våra mest erfarna medlemmar att tävla så mycket som möjligt, då vi tror att det är utvecklande både för dig som person som för föreningen om vi deltar i tävlingar mot andra föreningar. Att placera sig i topp är inte det vi fokuserar på (även om det alltid är roligt) utan att individen får maximal möjlighet att utvecklas och dra nytta av nyttiga erfarenheter. Tävling är träning.

På denna hemsidan kan du hitta information om klubben, tävlingsresultat och vår träning.