I helgens matcher i Svenska shootfighting ligan vann Edris Rafigh (-63kg) mot Jonathan Zeray efter domslut,  Viktor Tiroler (-74kg) vann mot Isaac Davenport på triangel och Navid Veradian (-84kg) vann mot Mattias Andersson efter domslut. Tyvärr förlorade Parham Khoshrazm (-87kg) sin match mot Jonas Sjöström efter  domslut.

I tävlingen i submission wrestling var Sophia Nordenö anmäld i både + och – 60kg i avancerade klassen, men då inga var anmälda i den mindre klassen blev det +60kg hon tävlade i.
I första matchen mötte hon en tjej från Kashio. Sophia inledde med nedtagning, passerade till side control och vidare till knä på mage. Därefter hamnade de i 50/50-guard där Sophia vann på fotlås.
I andra matchen, finalen, mötte hon en stark tjej från Göteborg. Efter en misslyckad nedtagning hamnade Sophia i en giljotin som hon lyckades arbeta sig ur. Därefter passerade Sophia till side control och sedan upp i mount. Där gick hon först på triangel som motståndaren försvarade, men följde upp med en armbar som Sophia vann matchen med.

En nöjd Sophia

 Härligt jobbat av er alla!